MHMH
 
Szállodáknak

A Magyar Hotel Monitor segítségével napi szinten láthatja saját szállodájának teljesítményét a kiválasztott versenytársaihoz viszonyítva. Mindez azt jelenti, hogy csatlakozáskor Ön kiválaszthat minimum 3, maximum 5 versenytársat, akiknek napi szintű teljesítményéről átlagadatokat illetve indexeket láthat, összehasonlításban saját teljesítményével. (A versenytársi kört – competitive set-t – minden hónap 15 napjáig meg is változtathatja.) A versenytársi átlag és indexszámítások biztosítják az anonimitást valamennyi részvevő számára. Minden hónap 10-ig napjáig elküldésre kerül szállodájának elmúlt havi teljesítményének értékelése a versenytársak eredményeinek tükrében.

A következő adatok kerülnek elemzésre:

 1. RoomRevenue
 2. Rooms Available
 3. Rooms Sold
 4. Total Revenue
 5. RevPAR
 6. RoomRevenue reggelivel

Az adatfeltöltés automatizált rendszeren keresztül történik: a rendszer minden nap küldi az adatfeltöltést szolgáló, biztonságos linket, amelyre kattintva a könnyen kezelhető rendszerbe maximum napi 15 másodpercet vesz igénybe az adatok feltöltése. Az adatfeltöltés bármikor lehetséges a következő hónap 5. napjáig.

Az adatbiztonságot a következő intézkedések biztosítják:

 • az emailek mindig ugyanonnan (www.magyarhotelmonitor.hu-ról) jönnek,
 • minden partnernek saját azonosítója és belépőkódja van,
 • az adatok külön tárhelyen kerülnek tárolásra, tehát az interneten keresztül azok nem elérhetők,
 • minden résztvevő csak kódjával szerepel az adatbázisban,
 • a havonta visszaadott átlagadatok nem tartalmaznak egyénekre visszavezethető információt.

A működés 2,5 éves tapasztalatai azt jelzik, hogy egyre több szállodatulajdonos és üzemeltető ismeri fel a napi szintű versenykörnyezeti elemzés stratégiai jelentőségét. Mindezt mutatja az a trend, hogy a munkahelyet váltó vezetők az új szállodát is beléptetik a rendszerbe.

A csatlakozási döntés elősegítése érdekében a csatlakozási szerződés mintájának, illetve a havi elemzés felépítését bemutató mintának a letöltését tesszük lehetővé az alábbi regisztrációs linken. A link megnyitásához emailes regisztráció szükséges, az előzetes érdeklődés jelzése végett.

Bármilyen kérdéssel, megkereséssel várjuk jelentkezésüket az alábbi elérhetőségeken:

Dr. Puczkó László
lpuczko@xellum.hu
hotelmonitor@xellum.hu